Päiväristeilyt Öröön

Örön linnake on ollut sotilasalue sadan vuoden ajan ja tarjoaa mielenkiintoisen läpileikkauksen rannikkopuolustuksen historiasta tsaarinajasta nykyaikaan.

Örön luonto ja historia ovat vertaansa vailla. Örön pääasialliset nähtävyydet ovat kasarmialueet, tykkipatterit sekä nykyaikaisemmat lähipuolustusasemat. Ulkoilureitit ja mukulakivitiet yhdistävät nähtävyyksiä. Jos et halua kävellä vaellusreiteillä, voit vuokrata polkupyörän,. Retkien jälkeen on mukava nauttia saunan löylystä. Saaristo on erinomainen paikka harrastaa eri vapaa-ajan aktiviteetteja, riippumatta siitä haetko jännitystä tai rentoutumista.

Örön saarella on paljon metsää, hiekka- ja kivirantoja, upeita niemiä, hienoja luonnon nurmikenttiä sekä kangasmaita. Luonto on hämmästyttävän monimuotoista ja saarella viihtyvät monet uhanalaisia kasvi- ja perhoslajit. Loppukesästä luonto piristyy kanervan ihanasta punertavasta väristä. Oman arvokkaan elinympäristön saarella muodostavat myös pitkät hiekka- ja somerikkorannat, joilta voi löytää harvinaisia kasveja. Örön saarella ovat kaksi luontopolkua, pohjoisempi niin kutsuttu ”120 mm kierros” ja eteläisempi ”6 tuuman kierros”. Merkityillä reiteillä pääsee tutustumaan saaren joka kolkkaan. Saari kuuluu Saaristomeren kansallispuistoon, ja herkän saaristoluonnon suojelemiseksi saarella on voimassa erityisohjeet saaressa liikkuville.

Satamassa sijaitsee Örön Rantakahvila, jossa voit nauttia kylmää juotavaa tai syödä jotakin herkullista kahvilan fantastisesta valikoimasta. Örön ravintolassa voit nauttia hyvästä ruuasta sekä kokea jotakin ainutlaatuista. Ruokalistasta löydät saaristolaisia ja pohjoismaisia herkkuja välimeren vivahduksella. Ravintolaan mahtuu 100 henkilöä, joten voit rentoutua sekä pienessä että suuremmassa seurassa.

Yöpyminen on tärkeää, jotta voit nauttia lomasta ja rentoutua arkipäivästä. Örö tarjoaa huoneistoasumista ja viihtyisiä ryhmähuoneita sekä hostelretkeilymaja tyyppistä yöpymistä.

Metsähallituksen kotisivuilla www.luontoon.fi voit lukea enemmän Öröstä.

Hanko Lines liikennöi Öröön Hangosta ja Kasnasistä perjantaisin ja sunnuntaisin. Päiväristeilyilla saarella vietetettävä aika on 3 tuntia. Kolmessa tunnissa ehdit hyvin kiertää saarta ja esimerkiksi nauttia saaren ravintola- ja opastuspalveluista.

Päiväristeily Hangosta – osta liput tästä!

Päiväristeily Kasnäsistä – osta liput tästä!

Voit myös matkustaa yhden suunnan esimerkiksi perjantaina Öröön ja sunnuntaina takaisin tai vain vaikka sunnuntaina Hankoon tai Hiittisiin, jos olet saapunut saarelle jotenkin muuten. Lippukaupan reittien valintasivulle pääset tästä!

Lisätietoja saat numerosta 0500 102 111 tai sähköpostilla info@hankolines.fi

Tervetuloa lumoavaan Öröön!

PÄIVÄRISTEILYT ÖRÖÖN 9.7.-14.8.2021 (perjantaisin ja sunnuntaisin)

Hangosta
– lähtö klo 9, paluu Hankoon klo 17
– aikuiset 69 euroa, lapset 49 euroa (5-12 v.)
– hinta sisältää meno- ja paluumatkan laivalla
– matka-aika noin 2 tuntia 20 minuuttia
– saarella 3 tuntia (11.30-14.30)

Osta liput tästä!

Kasnäsistä
– lähtö klo 10.45 paluu Kasnäsiin klo 15.15
– aikuiset 24 euroa, lapset 17 euroa (5-12 v.)
– hinta sisältää meno- ja paluumatkan laivalla
– matka-aika noin 35 minuuttia
– saarella 3 tuntia (11.30-14.30)

Osta liput tästä!