UUTUUS 2022!
Suora vesiliikenneyhteys Hangosta Öröön

Örön linnake on ollut sotilasalue sadan vuoden ajan ja tarjoaa mielenkiintoisen läpileikkauksen rannikkopuolustuksen historiasta tsaarinajasta nykyaikaan.

Örön luonto ja historia ovat vertaansa vailla. Örön pääasialliset nähtävyydet ovat kasarmialueet, tykkipatterit sekä nykyaikaisemmat lähipuolustusasemat. Ulkoilureitit ja mukulakivitiet yhdistävät nähtävyyksiä.

Päiväristeilyllä voit osallistua ohjattuun opasretkeen saarella (sisältyy päiväristeilyn hintaan). Ohjatun opastuksen kesto on noin kaksi tuntia. Tämän lisäksi sinulla jää vielä hyvin aikaa saareen tutustumiseen omaehtoisesti ja ehdit myös nauttia ravintoloiden runsaista antimista niin saaren pääravintolassa kuin vierasvenesatamassakin; satamassa sijaitsee Örön Rantakahvila, jossa voit nauttia kylmää juotavaa tai syödä jotakin herkullista kahvilan fantastisesta valikoimasta. Örön ravintolassa voit nauttia hyvästä ruuasta sekä kokea jotakin ainutlaatuista. Ruokalistasta löydät saaristolaisia ja pohjoismaisia herkkuja välimeren vivahduksella.

Örön saarella on paljon metsää, hiekka- ja kivirantoja, upeita niemiä, hienoja luonnon nurmikenttiä sekä kangasmaita. Luonto on hämmästyttävän monimuotoista ja saarella viihtyvät monet uhanalaisia kasvi- ja perhoslajit.

Oman arvokkaan elinympäristön saarella muodostavat myös pitkät hiekka- ja somerikkorannat, joilta voi löytää harvinaisia kasveja. Örön saarella ovat kaksi luontopolkua, pohjoisempi niin kutsuttu “120 mm kierros” ja eteläisempi “6 tuuman kierros”. Merkityillä reiteillä pääsee tutustumaan saaren joka kolkkaan. Saari kuuluu Saaristomeren kansallispuistoon, ja herkän saaristoluonnon suojelemiseksi saarella on voimassa erityisohjeet saaressa liikkuville.

Örö tarjoaa huoneistoasumista ja viihtyisiä ryhmähuoneita sekä hostelretkeilymaja tyyppistä yöpymistä. Hangosta voit siirtyä vesiteitse Öröseen esimerkiksi keskiviikkona ja palata takaisin lauantaina. Viihdy Örössä kolme yötä, ehdit todella tutustua saaristomeren helmeen ajan kanssa! Myös majoituksen voit varata lippukaupastamme.

Metsähallituksen kotisivuilla www.luontoon.fi voit lukea enemmän Öröstä.

Tervetuloa lumoavaan Öröön!

OSTA LIPUT

Päiväristeilyt Hangosta Öröön 29.6.-13.8.2022
(keskiviikkoisin ja lauantaisin)

– Lähtö klo 10, paluu Hankoon klo 17
– Aikuiset 99 euroa, lapset 69 euroa (5-12 v.)
– Hinta sisältää edestakaiset laivamatkat, keitto-lounaan sekä ohjatun opastuksen saarella
– Matka-aika vain noin 1 tuntia 30 minuuttia
– Saarella aikaa 4 tuntia (noin 11.30-15.30)

Yhden suunnan lippu 49 €, lapset 39 € (5-12 v.).