Dagskryssning till Söderlångvik

Dagskryssning från Hangö till Söderlångvik gård i Kimitoön

Ge dig ut på en båttur till mecenaten Amos Andersons (1880-1961) sommarparadis!

Söderlångviks huvudbyggnad, som nyligen renoverats till sin ursprungliga 30-talsprakt, har fungerat som ett konstmuseum sedan 1965 och belyser också Amos Andersons personliga historia. Efter att ha varit stängt i två år öppnades museet för allmänheten igen i juni 2021 med utställningen Med nya ögon.

Även restaurang Café Söderlångvik erbjuder förutom utsökt mat också växlande konstutställningar, gårdens egen direktförsäljning och en bod med lokala hantverk. I närheten av museet finns vackra äppelodlingar, en nyligen restaurerad magnifik park och gott om naturstigar.

Mellan 1 juli och 14 augusti 2021 kommer en kryssning att köras från Hangö till Söderlångvik gård. Följ med och upplev en fantastisk helhet, som sommartid är som att besöka Toscana!

Avgångar på onsdagar, torsdagar och lördagar. Tidtabell:

9.00 Hangö-Söderlångvik 11.30

Mellan programmen kan du bekanta dig med Söderlångvik gård på egen hand. Saker att se och uppleva t.ex. parken, äppelodlingar, vagnmuseum och konstverk utomhus, lekplats, hantverksbod och gårdens direktförsäljning

12.00 Lunch, Café Söderlångvik – här finns även konstutställning av Paul Osipow

13.00 Guidning på Söderlångviks museum och utställningen Med nya ögon

14.30 Söderlångvik-Hangö 17.00

Priset på kryssningen är ons och tors 76,90 euro / vuxen och 45,90 euro / barn (5-12 år), barn under 4 år gratis.

På lördagar 91,90 € / 50,90 €

I priset ingår båttransport Hangö-Söderlångvik-Hangö, inträdesavgift till museet och en kort introduktion samt lunch från Café Söderlångviks berömt fina buffé. (LINKKI https://soderlangvik.fi/restaurang/

Du kan läsa mer om museet och utställningen på sidan (LINKKI https://soderlangvik.fi/museum-konst/

Vänligen boka din resa i förväg!

Vid ankomsten till gårdens brygga välkomnas besökarna av en guide. En utsökt lunchbuffé serveras klockan 12:00, och en 15-minuters svenskspråkig guidning i museet börjar kl 13:00. I inträdesavgiften till museet ingår också en audioguide att lyssna på, och en tryckt verkförteckning, Gallery Guide.