NYHET 2022!
Direct från Hangö till Örö

Örö fästning har varit ett militärt område i hundra år och erbjuder ett intressant tvärsnitt av kustförsvarets historia från tsarens tid till modern tid.

Örös natur och historia är oöverträffad. Örös främsta attraktioner är barackområden, artilleribatterier och modernare lokala försvarsstationer. Utomhusleder och kullerstensvägar förbinder sevärdheterna. Om du inte vill gå på vandringslederna kan du hyra en cykel,. Efter utflykterna är det trevligt att njuta av ångan i bastun. Skärgården är en utmärkt plats för en mängd olika fritidsaktiviteter, oavsett om du letar efter spänning eller avkoppling.

Örö har mycket skog, sand- och stenstränder, magnifika uddar, fina naturliga gräsfält och tygmarker. Naturen är otroligt varierad och ön är hem för många hotade växt- och fjärilsarter. På sensommaren hämtar naturen den underbara rödaktiga färgen från ljung. Öns egen värdefulla livsmiljö bildas också av långa sandstränder och somerik stränder, där sällsynta växter finns. Det finns två naturstigar på Örön, den så kallade ”120 mm runda” i norr och ”6-tums runda” i söder. Markerade rutter tar dig till alla hörn av ön. Ön är en del av Archipelago Sea National Park, och för att skydda den känsliga skärgårdsnaturen har ön speciella riktlinjer för dem som rör sig på ön.

Örön Rantakahvila ligger i hamnen, där du kan njuta av kalla drycker eller äta något gott från kaféets fantastiska urval. I Örös restaurang kan du njuta av god mat och uppleva något unikt. På menyn hittar du skärgårds-, och nordiska delikatesser med medelhavsinspiration. Restaurangen har plats för 100 personer så att du kan koppla av i både små och stora grupper.

Övernattning är bekvämt, så att du kan njuta av din semester och koppla av från vardagen. Örö erbjuder lägenhetsboende och bekväma grupprum samt boende av vandrarhemstyp.

Du kan läsa mer om Örö på Metsähallitus webbplats www.luontoon.fi .

Hanko Lines går från Örö från Hanko och Kasnas på fredagar och söndagar. Tiden på dagskryssningar på ön är 3 timmar. På tre timmar har Du tid att  ta dig runt på ön och till exempel njuta av öns restaurang och guidade turer.

KÖP BILJETT

Dagskryssningar from Hangö till Örö 29.6.-13.8.2022
(på onsdag och lördag)

– Avgång kl. 10, retur till Hangö kl. 17
– Vuxna 99 €, barn 69 € (5-12 v.)
– I priset ingår tur och retur, en sopplunch och en guidad tur på ön
– Restid endast ca 1 timme 30 minuter
– 4 timmar på ön (ca 11.30-15.30)

Enkelbiljett vuxna 49 €, barn 39 € (5-12 v.).