Dagskryssningar till Örön

Örö fästning har varit ett militärt område i hundra år och erbjuder ett intressant tvärsnitt av kustförsvarets historia från tsarens tid till modern tid.

Örös natur och historia är oöverträffad. Örös främsta attraktioner är barackområden, artilleribatterier och modernare lokala försvarsstationer. Utomhusleder och kullerstensvägar förbinder sevärdheterna. Om du inte vill gå på vandringslederna kan du hyra en cykel,. Efter utflykterna är det trevligt att njuta av ångan i bastun. Skärgården är en utmärkt plats för en mängd olika fritidsaktiviteter, oavsett om du letar efter spänning eller avkoppling.

Örö har mycket skog, sand- och stenstränder, magnifika uddar, fina naturliga gräsfält och tygmarker. Naturen är otroligt varierad och ön är hem för många hotade växt- och fjärilsarter. På sensommaren hämtar naturen den underbara rödaktiga färgen från ljung. Öns egen värdefulla livsmiljö bildas också av långa sandstränder och somerik stränder, där sällsynta växter finns. Det finns två naturstigar på Örön, den så kallade ”120 mm runda” i norr och ”6-tums runda” i söder. Markerade rutter tar dig till alla hörn av ön. Ön är en del av Archipelago Sea National Park, och för att skydda den känsliga skärgårdsnaturen har ön speciella riktlinjer för dem som rör sig på ön.

Örön Rantakahvila ligger i hamnen, där du kan njuta av kalla drycker eller äta något gott från kaféets fantastiska urval. I Örös restaurang kan du njuta av god mat och uppleva något unikt. På menyn hittar du skärgårds-, och nordiska delikatesser med medelhavsinspiration. Restaurangen har plats för 100 personer så att du kan koppla av i både små och stora grupper.

Övernattning är bekvämt, så att du kan njuta av din semester och koppla av från vardagen. Örö erbjuder lägenhetsboende och bekväma grupprum samt boende av vandrarhemstyp.

Du kan läsa mer om Örö på Metsähallitus webbplats www.luontoon.fi .

Hanko Lines går från Örö från Hanko och Kasnas på fredagar och söndagar. Tiden på dagskryssningar på ön är 3 timmar. På tre timmar har Du tid att  ta dig runt på ön och till exempel njuta av öns restaurang och guidade turer.

Dagskryssning från Hangö  – köp biljetter här!

Dagskryssning från Kasnäs – köp biljetter här!

Du kan också resa enkel väg, till exempel på fredag ​​till Örö och tillbaka på söndag, eller bara till och med på söndag till Hangö eller Hiitti, om du kommit till ön på annat sätt.. Du kan gå till sidan för val av biljettförsäljning här!

Lisätietoja saat numerosta 0500 102 111 tai sähköpostilla info@hankolines.fi

För mer information, ring 0500 102 111 eller e-post info@hankolines.fi

Välkommen till den förtrollande glädjen!

DAGSKRYSNINGAR TILL ÖRÖ 9.7.-14.8.2021 (fredagar och söndagar)

Från Hangö
– avgång kl. 9, retur till Hangö kl. 17
– vuxna 69 euro, barn 49 euro (5-12 år)
– I priset ingår tur och retur ombord
– restid ca 2 timmar och 20 minuter
– 3 timmar på ön (11: 30-14: 30)

Köp biljetter här!

Från Kasnäs
– avgång kl 10.45 retur till Kasnäs kl 15.15
– vuxna 24 euro, barn 17 euro (5-12 år)
– I priset ingår tur och retur ombord
– restid ca 35 minuter
– 3 timmar på ön (11: 30-14: 30)

Köp biljetter här!